Пензије увећане за три одсто, у 2018. ново повећање

РТРС
Пензије увећане за три одсто, у 2018. ново повећање

Бањалука - Октобарска пензија, која ће бити исплаћена 10. новембра, биће увећана за три одсто.

Почетком другог квартала наредне године услиједиће ново повећање, најављено је на сједници Управног одбора Удружења пензионера.

Након новембарског повећања пензије од три одсто, почетком дугог квартала наредне године пензије ће бити увећане за још два одсто. Први квартал најтежи је за буџет имајући у виду да је почетак године и да има доста нерадних дана, каже Младен Милић, директор Фонда ПИО.

- У потпуности смо спремни да одлуку Владе о ванредном повећању пензије од 3% да већ буде обрађена октобарска пензија , а да она почетком новембра буде исплаћена за преко 250.000 пензионера у земљи и иностранству, истакао је Милић.

Најављено повећање пензија радује и кориснике и надају се да ће тај тренд бити настављен.

- У оваквој тешкој ситуацији значи много, надамо се да ће бити редовно као што је и до сада, каже Милоран Тешановић, пензионер из Лопара.

- Драго ми је да се нешто догађа , ако буде ишло тако некако ћемо нагурати на 10% надам се, поручује Деса Савановић,  пензионерка из Приједора.

- Нама значи много и сама редовност исплате , а повећање ако дође добро дошло а мислим да ће доћи јер обећања има са свих страна, напомиње Никола Гојковић, пензионер из Бањалуке.

Удружење пензионера у сарадњи са Владом Републике Српске и Фондом ПИО, настоји да кроз разне активности побољша положај ове популације, рекао је предсједник Удружења Раде Ракуљ. Додао је да је Управни одбор овог Удружења прихватио мишљење Владе Српске о повећању од пет одсто, с тим да ће бити разумијевања да ово повећање не буде одмах реализовано у цјелини, него дио уз новембарску пензији, а дио неколико мјесеци касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана