Pažnja i cvijeće najljepši dar

C. M. - S. T.
Pažnja i cvijeće najljepši dar

Banjaluka - Ulice gradova i opština širom Srpske juče su bile ispunjene velikim brojem trgovaca koji su na svojim tezgama povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena, izložili raznobojno cvijeće i druge poklone namijenjene pripadnicama nježnijeg pola.

Drugi dan vikenda izmamio je na ulice parove, roditelje sa djecom i druge građane koji su birali darove za svoje majke, sestre, supruge, bake, djevojke, prijateljice... Dok su trgovci isticali da prodaja "ide dobro", kupci su pažljivo birali poklone, među kojima su omiljeni karanfili i ruže.

- Svake godine ženi i kćerkama poklonim po cvijet, a ovoga puta kupio sam ljubičice - kazao je Banjalučanin Jovan Z.

Prijedorski cvjećari i trgovci ostvarili su dobar promet, a na štandovima su se, osim cvijeća, mogle kupiti i razne rukotvorine. Veći promet od uobičajenog bio je u prodavnicama slatkiša i parfimerijama.

Povodom praznika čestitku je uputio predsjednik RS Milorad Dodik.

- Institucije RS nastaviće unapređivati položaj žena u našem društvu i stvarati uslove za njihovu punu afirmaciju u svim oblastima života i rada - naveo je Dodik.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović istakao je da su žene pokazale da su sposobne da odgovorno i savjesno obavljaju važne djelatnosti i funkcije.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović u čestitki je istakao da je neophodno više raditi na zaštiti prava žena.

- Nije samo jedan dan u godini dovoljan da se oda priznanje pripadnicama ljepšeg pola za njihova dostignuća - poručio je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović juče je povodom Osmog marta tradicionalno uručio cvijeće radnicama na gradskoj tržnici i u Službi hitne pomoći.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana