Pare Vlade Srpske za dug dobavljaču umjesto za izgradnju vodovoda

Srna
Pare Vlade Srpske za dug dobavljaču umjesto za izgradnju vodovoda

Prijedor - Dva lica iz Oštre Luke i jedno lice iz Laktaša osumnjičena su za obmanu pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Protiv D.K. iz Oštre Luke, D.M. iz Oštre Luke i R.S. iz Laktaša CJB Prijedor je podnio Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Lice D.K. je, koristeći svoj službeni položaj, na osnovu isprava neistinitog sadržaja, podnijelo zahtjev za odobrenje kredita u svrhu finansiranja izgradnje vodovoda, bez prethodno pribavljene saglasnosti Vlade Republike Srpske, te je nakon dobijanja 315.932 KM za izgradnju vodovoda novac preusmjerilo za plaćanje tekućih dugovanja prema dobavljaču "Prijedorputevima".

Lice D.M. je, koristeće svoj položaj, potpisalo fakture lažnog sadržaja, iako je znalo da fakturisani radovi nisu urađeni, i tako omogućilo dobijanje namjenskog kredita.

Lice R.S. je, kao odgovorno lice "Prijedorputeva", potpisalo predračune neistinitog sadržaja i fakture o izvršenim radovima, na osnovu kojih je odobren traženi kredit koji je nenamjenski iskorišten za plaćanje tekućih potraživanja "Prijedorputeva" od opštine Oštra Luka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana