Памела Андерсон писала Бариши Чолаку: Нека БиХ устане против окрутности над животињама

klix.ba
Памела Андерсон писала Бариши Чолаку: Нека БиХ устане против окрутности над животињама

Након што је Памела Андерсон сазнала да је забрана узгоја животиња ради крзна која је требала ступити на снагу 2018. доведена у питање, обратила се предсједавајућем Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бариши Чолаку са апелом да не попусти притиску крзнарског лобија. Она позива на поштивање прелазног периода одређеног 2009. године, саопштено је из PETA-е.

"Као почасна амбасадорка PETA-е посветила сам већи дио свог живота помоћи животињама које пате у крзнарској индустрији и поносна сам на сваку земљу која је забранила узгој животиња ради крзна", стоји у писму Памеле Андерсон Бариши Чолаку.

"Била бих одушевљена да се Босна и Херцеговина придружи Аустрији, Хрватској, Холандији, Словенији, Великој Британији и другим земљама тако што ће устати против окрутности и затворити све фарме крзна", навела је.

Већ 2016. године десио се покушај да се укине постојећа забрана, али га је Парламентарна скупштина одбацила. Крзнарска индустрија у задњем тренутку покушава да за неколико фарми које још раде осигура додатних 10 година. Чинчиле и друге животиње ужасно пате због услова у којима живе и у којима не могу задовољити своје природне потребе. Читаве своје животе проводе у малим, прљавим жичаним кавезима и онда се подвргавају бруталној електрокуцији и гушењу гасом.

PETA-ин мото дјелимично каже: Животиње нису наши одјевни предмети, саопштено је из ове организације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана