Pacijenti u novoj bolnici od oktobra

Ž. D.
Pacijenti u novoj bolnici od oktobra

Istočno Sarajevo - Izgradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu teče predviđenom dinamikom i biće završena do kraja oktobra, rekao je juče ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić tokom posjete gradilištu novog objekta.

- Završeni su grubi građevinski radovi i ulazimo u novu građevinsku fazu, a to su unutrašnji radovi - rekao je Bogdanić. Napomenuo je da su stvoreni svi uslovi da objekat bude završen kako je i planirano.

- Očekujem da to bude do kraja oktobra i da preselimo pacijente, čime ćemo sekundarnu zdravstvenu zaštitu podići na viši nivo - istakao je Bogdanić.

Direktor bolnice u Istočnom Sarajevu Goran Todorović je rekao da je betonirano 10.500 metara kvadratnih, te da su počeli radovi na pregradama i instalacijama.

U delegaciji su osim Bogdanića bili i potpredsjednica Narodne skupštine RS Sonja Karadžić-Jovičević i šef Kluba poslanika SNSD-a u Parlamentu BiH Staša Košarac, koji je istakao da je Vlada RS u proteklim godinama intenzivno razvijala primarnu zdravstvenu zaštitu izgradnjom domova zdravlja na području sarajevsko-romanijske regije, a bolnica je kruna onoga što je potrebno građanima te regije. Karadžić-Jovičević je kazala da je do sada mnogo urađeno na objektu nove bolnice, ali da ostaje još mnogo da se uradi.

Novu zgradu bolnice izgradiće i opremiti grupa "Marković invest - R. M." iz Laktaša i "Medikal" iz Mostara. Kamen temeljac za novu bolnicu, koja bi trebalo da košta 46,58 miliona KM bez PDV-a, položen je 7. jula 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana