Пацијенти у новој болници од октобра

Ж. Д.
Пацијенти у новој болници од октобра

Источно Сарајево - Изградња нове болнице у Источном Сарајеву тече предвиђеном динамиком и биће завршена до краја октобра, рекао је јуче министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић током посјете градилишту новог објекта.

- Завршени су груби грађевински радови и улазимо у нову грађевинску фазу, а то су унутрашњи радови - рекао је Богданић. Напоменуо је да су створени сви услови да објекат буде завршен како је и планирано.

- Очекујем да то буде до краја октобра и да преселимо пацијенте, чиме ћемо секундарну здравствену заштиту подићи на виши ниво - истакао је Богданић.

Директор болнице у Источном Сарајеву Горан Тодоровић је рекао да је бетонирано 10.500 метара квадратних, те да су почели радови на преградама и инсталацијама.

У делегацији су осим Богданића били и потпредсједница Народне скупштине РС Соња Караџић-Јовичевић и шеф Клуба посланика СНСД-а у Парламенту БиХ Сташа Кошарац, који је истакао да је Влада РС у протеклим годинама интензивно развијала примарну здравствену заштиту изградњом домова здравља на подручју сарајевско-романијске регије, а болница је круна онога што је потребно грађанима те регије. Караџић-Јовичевић је казала да је до сада много урађено на објекту нове болнице, али да остаје још много да се уради.

Нову зграду болнице изградиће и опремити група "Марковић инвест - Р. М." из Лакташа и "Медикал" из Мостара. Камен темељац за нову болницу, која би требало да кошта 46,58 милиона КМ без ПДВ-а, положен је 7. јула 2017. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана