Otvoren šahovski turnir u Banjaluci

Srna
Otvoren šahovski turnir u Banjaluci

Banjaluka - Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nedeljko Čubrilović danas je u Banjaluci otvorio Prvi otvoreni šahovski turnir, koji je okupio oko 40 takmičara.

Čubrilović je naveo da turnir pod nazivom "Spona mladosti i iskustva 2017" prvi put organizuje Omladinska organizacija DNS-a sa nadom da postane tradicionalan događaj.


"Nadam se da će organizovanje ovih skupova doprinijeti, ne samo razvoju DNS-a, nego i da će višestruko koristiti ljudima u smislu razmjene iskustava, informacija i korisnog angažovanja u slobodno vrijeme", rekao je Čubrilović novinarima nakon otvaranja turnira.

Čubrilović je istakao da šah predstavlja sportsku disciplinu, ali i filozofiju, politiku, nauku, te kako bi volio da u politici ima mnogo više ljudi koji razumiju šah.

"U šahu se zaista može naći mnogo toga što čovjeka čini zadovoljnijim, ali i ispunjava energijom za iznalaženje mogućnosti tamo gdje ih i nema", rekao je Čubrilović.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a Saša Ristić rekao je da je namjera da turnir preraste u tradicionalan događaj, koji će okupljati sve veći broj takmičara i učesnika.

On je dodao da su u narednom periodu planirane brojne aktivnosti namijenjene mladima, kao što je predavanje o javnim nastupima i verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, koje će biti uvod u osnivanje debatnog kluba DNS-a.

"Cilj je da podignemo kulturu govora kod omladine na viši nivo", naveo je Ristić.

Izvor: Srna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana