Otvoren obnovljeni zdravstveno-turistički centar Banja Kulaši

Srna
Otvoren obnovljeni zdravstveno-turistički centar Banja Kulaši

Prnjavor - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i vlasnik "Banje Kulaši" Dubravko Zemun svečanim presjecanjem vrpce otvorili su danas obnovljeni zdravstveno-turistički centar.

Cvijanovićeva je rekla da će Banja biti na usluzi ne samo pacijentima, već i zdravstvu i turizmu Republike Srpske uopšte.

"Očekujemo da će 'Banja Kulaši' dati rezultate ne samo zbog toga što će ovdje raditi 50 ljudi, što je svakako značajno, već i zato što će se ona u budućnosti razvijati i unapređivati. Upoznati smo sa planovima rukovodstva da će u Banji biti još sadržaja, koji će unaprijediti rad ovog kompleksa", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da je važno da je u blizini banje izgrađena Termoelektrana, prošireni rudnički kapaciteti, formirana nova opština Stanari, te da se gradi auto-put koji prolazi i kroz ovaj kraj.

"Sada imamo i rekonstruisanu i stavljenu u funkciju novu banju koja ima tradiciju. Upravo zato što datira iz starih vremena i što su svi upoznati sa ljekovitim svojstvima vode očekujemo da će sve to, uz nove sadržaje, služiti i pacijentima i turizmu i zdravstvu", naglasila je premijer Srpske.

Vlasnik "Banje Kulaši" Dubravko Zemun podsjetio je da je banjski kompleks kupio za dva miliona KM, a da se sa renoviranjem počelo u maju prošle godine.

"Banja trenutno raspolaže sa smještajnim kapacitetima 110 kreveta, dva bazena i medicinskim dijelom", precizirao je Zemun.

On kaže da je današnjim otvaranjem završena prva faza renoviranja, a da će u drugoj fazi uslijediti proširenje hotelskih kapaciteta i izgradnja vanjskog bazena.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Darko Tomaš, koji je prisustvovao otvaranju obnovljene Banje u Kulašima, rekao je da je Fond prepoznao mogućnosti liječenja svojih osiguranika u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Od 1. jula imamo potpisan ugovor i sigurno je da će Fond svoje osiguranike upućivati na liječenje u ovu banju", kaže Tomaš.

Današnjem puštanju u rad obnovljenog banjskog kompleksa prisustvovao je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana