Otvoren naučni simpozijum “Agro res 2019”

Otvoren naučni simpozijum “Agro res 2019” 16.05.2019 22:39 | Srna

Trebinje - Međunarodni naučni simpozijum “Agro res 2019”, koji je danas otvoren u Trebinju, trebalo bi da prezentacijom naučnih radova iz različitih oblasti poljoprivrede pomogne proizvođačima u ovoj oblasti da primijene neke inovacije i tako unaprijede proizvodnju, rekao je predsjednik organizacionog odbora simpozijuma Željko Vaško.

Prema njegovim riječima, na simpozijumu će biti predstavljeno 159 naučnih radova o ratarstvu, hortikulturi, stočarstvu, agrarnoj ekonomiji i drugim temama.

Vaško je naveo da će simpozijum imati i dio posvećen usavršavanju poljoprivrednih proizvođača putem praktične edukacije.

Prodekan Biotehničkog fakulteta u Ljubljani Mihael Jožef Toman na skupu će govoriti o biologiji zaštite sredine, koja je važna za poljoprivredu.

“Tu sam da prikažem svoje viđenje, u ekološkom smislu, ne samo šta nam poljoprivreda daje, nego kako ćemo zaštititi okolinu i prirodu jer se upotrebljava sve više hemikalija”, rekao je Toman.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci Zlatan Kovačević rekao je da su na ovom skupu objedinjene nauka i praksa budući da će tokom trodnevnog simpozujuma biti organizovana posjeta poljoprivrednom gazdinstvu u Hercegovini, a predviđeno je savjetovanje inženjera poljoprivrede.

Osmi Međunarodni naučni simpozijum “Agro res 2019” okupio je naučne radnike iz 20 evropskih zemalja.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica