Отворен научни симпозијум “Агро рес 2019”

Срна
Отворен научни симпозијум “Агро рес 2019”

Требиње - Међународни научни симпозијум “Агро рес 2019”, који је данас отворен у Требињу, требало би да презентацијом научних радова из различитих области пољопривреде помогне произвођачима у овој области да примијене неке иновације и тако унаприједе производњу, рекао је предсједник организационог одбора симпозијума Жељко Вашко.

Према његовим ријечима, на симпозијуму ће бити представљено 159 научних радова о ратарству, хортикултури, сточарству, аграрној економији и другим темама.

Вашко је навео да ће симпозијум имати и дио посвећен усавршавању пољопривредних произвођача путем практичне едукације.

Продекан Биотехничког факултета у Љубљани Михаел Јожеф Томан на скупу ће говорити о биологији заштите средине, која је важна за пољопривреду.

“Ту сам да прикажем своје виђење, у еколошком смислу, не само шта нам пољопривреда даје, него како ћемо заштитити околину и природу јер се употребљава све више хемикалија”, рекао је Томан.

Декан Пољопривредног факултета у Бањалуци Златан Ковачевић рекао је да су на овом скупу обједињене наука и пракса будући да ће током тродневног симпозујума бити организована посјета пољопривредном газдинству у Херцеговини, а предвиђено је савјетовање инжењера пољопривреде.

Осми Међународни научни симпозијум “Агро рес 2019” окупио је научне раднике из 20 европских земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана