Отворен “Иност младих” у Бањалуци: Развијати економију базирану на знању

И. К.
Отворен “Иност младих” у Бањалуци: Развијати економију базирану на знању

Бањалука - На 21. Међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва “Иност младих 2019”, која је јуче отворена у Дому омладине у Бањалуци, представљено је више од 350 експоната из области електротехнике, медицине, физике, кулинарства, козметике и бројних других.

Сајам, на којем учествује више од 500 аутора из десет земаља, биће отворен до петка. Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС Срђан Рајчевић поручио је да је Влада опредијељена за развој економије базиране на знању те ће подржавати све активности усмјерене ка томе.

- Ове године смо покренули такмичење за најбољу технолошку иновацију и све наше активности, укључујући и овај сајам, усмјерене су на развој економије базиране на знању, чији су значајан дио иновације - каже Рајчевић. Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да град подржава “Иност” као манифестацију на којој се промовишу достигнућа и иновације младих.

- Наш је интерес да у основним и средњим школама буду побољшани услови рада - навео је Радојичић.

Изложбу организују Савез иноватора РС и Удружење иноватора града Бањалука, а ове године изложба је посвећена 140 година од рођења Милутина Миланковића и прослави 22. априла - Дана града Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана