Отворен Дукатфест у Требињу

Срна
Отворен Дукатфест у Требињу

Требиње - На Тргу слободе у Требињу вечерас је отворена дводневна културна манифестација "Дукатфест", која је окупила ансамбле из Индонезије, Порторика и Пољске, те културно-умјетничка друштва "Алат-Свислајон" из Требиња и "Херцеговина" из Петровог Поља.

Отварајући манифестацију начелник градског Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић рекао је да је Требиње први пут домаћин овог интернационалног фестивала културе.

Он је напоменуо да се манифестација приређује у оквиру "Требињског културног љета", чиме је обогаћена културна понуда града, а Требиње је показало да прихвата све различитости и културе других народа.

Директора фестивала "Дукатфест" Николина Чато изразила је задовољство позитивном енергијом коју су донијели ансамбли из Индонезије, Порторика и Пољске, али и пријемом код требињске публике, додајући да ће настојати да и убудуће наступају у овом граду.

Концерту је претходио дефиле учесника улицама града, а током дана су на три штанда изложили сувенире, традиционалне ношње и друге производе кућне радиности из земаља из којих долазе.

Замјеник градоначелника Мирко Ћурић и Милошевић су приредили пријем за учеснике "Дукатфеста".

Ћурић је истакао да је Градска управа Требиње са радошћу прихватила да буде домаћин овог својеврсног фестивала фолклора, који промовише баштињење вриједности свих народа и култура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана