Otvaranje novog smještajnog kompleksa u Slatini 8. januara

Srna
Otvaranje novog smještajnog kompleksa u Slatini 8. januara

Laktaši - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će 8. januara, u čast Dana Republike, u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" svečano biti otvoren novi smještajni kompleks sa terapijskim centrom, čiju je izgradnju ova ustanova finansirala vlastitim sredstvima.

Dodik je istakao da je 4.000 ljudi u kontinuitetu na spisku čekanja za usluge ovog centra.


"Ovaj centar je i do sada bio poznat po stručnosti i kvalitetu usluga, a sada će nesumnjivo biti jedan od lidera kada je riječ o ovoj vrsti usluga", rekao je Dodik novinarima u Slatini kod Laktaša.

On je istakao da će, nakon otvaranja novog smještajnog kompleksa, usluga Zavoda biti još bolja, zahvaljujući novim sadržajima.

Direktor Zavoda Goran Talić rekao je da je cilj izgradnje ovog objekta, vrijednog 25,7 miliona KM, razvoj zdravstvenog turizma.

"Osim što je Zavod vrhunska bolnica koja se bavi i operativnim zahvatima, rehabilitacijom i protetikom. Ovo je dopuna naše djelatnosti s ciljem rasterećenja i da bismo zaradili određena sredstva mimo Fonda zdravsvtvenog osiguranja", naglasio je Talić.

On je naveo da nove smještajne kapacitete čini 80 soba i 16 apartmana, odnosno 192 kreveta, bazen, velnes centar, terapijski blok, kongresna sala, te kafe-slastičarna.

Talić je podsjetio da je izgradnja objekta, koji ima više od 9.000 metara kvadratnih, počela 2015. godine.

Zavod uspijeva da sve svoje objekte zagrijava termomineralnom vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana