Otežano odvijanje saobraćaja zbog snijega

Srna
Otežano odvijanje saobraćaja zbog snijega

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija usporeno i otežano zbog snijega koji pada u većini krajeva, a vozači posebno treba da obrate pažnju na dionice Sarajevo-Sokolac, Trnovo-Foča, Banjaluka-Kneževo-Turbe, Kotor Varoš-Teslić.

"Na regionalnom putu Ulog-Klanci, na prevoju Morine, saobraćaj je privremeno obustavljen zbog snježnih smetova", saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.


Na području Hercegovine, zbog kiše se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima.

"Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. Vozači bi trebalo da budu maksimalno oprezni i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je obavezna", navedeno je u saopštenju.

U mjestu Hrvaćani, na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, saobraćaj je zbog izgradnje auto-puta obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu R-462, dionica Obudovac dva-Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 30. juna.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići, u mjestu Zovi Do. Vozila saobraćaju jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare prolazak teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do kraja izgradnje kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Saobraćanje je zabranjeno za sva vozila na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/, koja su teža od 16 tona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana