Основе кинеског језика савладало више од 40 ђака

Срна
Основе кинеског језика савладало више од 40 ђака

Бањалука - Више од 40 ученика од четвртог до деветог разреда из бањалучке Основне школе “Вук Стефановић Караџић” у петак је успјешно завршило почетни ниво курса кинеског језика.

Ријеч је о бесплатном факултативном курсу кинеског језика, одржаном у другом полугодишту текуће школске године, а све на основу споразума о сарадњи између Конфуцијевог института Универзитета у Бањалуци и основне школе, саопштено је из Универзитета Бањалука.

- Поносни смо на чињеницу да смо прва основна школа у Бањалуци која је својим ђацима понудила прилику да се упознају о основама кинеског језика и писма. Сматрамо да је то за наше ученике велико културолошко и образовно богатство, јер на овај начин имају прилику да развију интересовање и заволе језик којим говори више од милијарду људи широм свијета и други је у свјетској економији - изјавила је директор ОШ “Вук Стефановић Караџић” Татјана Вилендечић.

Директор Конфуцијевог института Универзитета у Бањалуци Љиљана Стевић изразила је задовољство због успостављене сарадње и великог интересовања ученика у овој школи за учење кинеског језика и упознавање о култури Кине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана