Osnovana Gorska služba spasavanja

Srna
Osnovana Gorska služba spasavanja

Novi Grad - U Novom Gradu večeras je osnovana Gorska služba spasavanja, koja će djelovati kao udruženje građana koje će volonterski pružati pomoć ugroženim građanima i organizovati spasilačke akcije na teško pristupačnim terenima.

Predsjednik i jedan od inicijatora za pokretanje ove službe Dragan Čubra kaže da je, osnivanjem Gorske službe spasavanja, Civilna zaštita dobila podršku u vanrednim uslovima, kao što je to bio slučaj u vrijeme majskih poplava.

"Sljedeći korak je obuka članova u Banjaluci, a cilj je da se za početak osposobi bar desetak ljudi", rekao je Čubra večeras nakon osnivačke skupštine Gorske službe spasavanja.

Gorska služba spasavanja u Novom Gradu je treća formirana stanica u Republici Srpskoj, pored Banjaluke i Jahorine.

Načelnik Stanice gorske službe spasavanja Banjaluka Miroslav Krnjajić najavio je večeras formiranje stanica u Prijedoru, Gradišci i Trebinju.

On je rekao da će službi u Novom Gradu biti na raspolaganju saradnja i pomoć banjalučke stanice u vidu obuke i prenošenja iskustava i znanja.

Novogradska Gorska služba za sada ima 13 članova, a članovi mogu postati svi građani sposobni da aktivno učestvuju u obuci, kao i oni koji mogu da pomognu u logistici, naglasili su u Upravnom odboru ove službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana