Opalović: Obaveze prema radnicima Farmlenda biće izmirene

Opalović: Obaveze prema radnicima Farmlenda biće izmirene 28.01.2018 21:22 | Srna

Banjaluka - Direktor govedarske farme "Farmlend" iz Nove Topole kod Gradiške Mladenko Topalović izjavio je večeras da su završeni pregovori sa potencijalnim kupcem ovog preduzeća i da bi uskoro trebalo da uslijede potpisivanje, kao i isplata obaveza, među kojima su i potraživanja radnika.Topalović za Radio-televiziju Republike Srpske nije htio da komentariše političke konotacije u vezi sa ovom farmom.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je danas da je u "žFarmlenduž pokradeno više od 60 miliona KM" i pozvao vlast u Srpskoj da izmiri obaveze prema radnicima tog preduzeća.


Predstavnik radnika Snježana Matarugić rekla je danas da je više od 60 radnika oštećeno propadanjem ove firme i da je njihov isključivi zahtjev da se izmire dugovanja za plate i druge obaveze iz radnog odnosa.

Iz "Farmlenda" je u decembru prošle godine saopšteno da će sve obaveze prema radnicima preduzeća, koje je kupio kineski partner, biti izmirene i da će oni biti prioritet u isplati.

"Od ukupnih 24 miliona evra koliko kineski kupci ulažu u preduzeće, 10 miliona evra namijenjeno je za novo pokretanje proizvodnje, a ostatak novca će biti raspoređen za plaćanje dugova prema povjeriocima, među kojima su i radnici", rekli su tada u "Farmlendu".

Radnici ovog preduzeća više puta su štrajkovali zbog višemjesečnih neisplaćenih plata.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica