Olujni vjetar u Hercegovini stvara velike probleme u saobraćaju

Srna
Olujni vjetar u Hercegovini stvara velike probleme u saobraćaju

Banjaluka - Na području Nevesinja, Berkovića i Gacka duva olujni vjetar koji stvara velike probleme u održavanju prohodnosti puteva, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na regionalnom putu Do-Berkovići-Plana na snazi je zabrana saobraćaja za kamione.

Regionalni putevi Ulog-Klanci preko prevoja Morine, zatim Ćesim-Luka-Pridvorci, kao i prevoj Trusina neprohodni su zbog olujnog vjetra i smetova.

Zbog popriječenog teretnog vozila trenutno je za teretna vozila obustavljen saobraćaj preko Crnog Vrha, na magistralnom putu Karakaj-Tuzla, dok putnička vozila saobraćaju usporeno.

Na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled saobraćaj se, takođe, odvija otežano, a teretna vozila sa prikolicom i šleperi propuštaju se isključivo uz upotrebu lanaca.

Snijeg i jak vjetar stvaraju nanose na kolovozu i znatno otežavaju vožnju, kao i čišćenje na putnim pravcima Trnovo-Foča preko Rogoja, Foča-Tjentište preko prevoja Čemerno, zatim na području Gacka.

Vjetar nanosi snijeg na kolovoz i na području Kneževa.

Vozače iz AMS upozoravaju na česta obrušavanja snježnih lavina na kolovoz na putnom pravcu Dobro Polje-Miljevina.

S obzirom da postoji mogućnost ugrožavanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 3,5 tona ukupne mase na dionici magistralnog puta Brod-Velika Brusnica, na odbrambenom nasipu rijeke Save.

Iz AMS vozačima savjetuju i da na put ne kreću bez zimske opreme, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca na dionicama koje vode preko planinskih prevoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana