Олуја опет пријети

ATV
Олуја опет пријети

Бањалука - Олуја већ у сриједу и четвртал поново пријети Српској. Будите пажљиви при боравку на отвореном и заштитите своју имовину од јаког вјетра – упозоравају на то из Републичке цивилне заштите. Апелују и на приправност свих локалних служби.

Иако невријеме неће бити снажно као прошлог пута, наранџасти метеоаларм пале у читавој БиХ, а на јак вјетар и захлађење упозоравају и у Хидрометеоролошком заводу Српске.

"У већини крајева ће то бити од неких 40 до 60 км/ч, али у Крајини и у цијелом ширем региону Бањалуке очекуј
емо олујне ударе, отприлике око 80км/ч. Вјетар изнад 70км се сматра олујним и може нанијети одређену штету сигурно”, рекла је Милица Ђорђевић, метеоролог.

Старија стабла, могла би, кажу, бити чупана из коријена. На могућу штету упозоравају и бањалучке власти. Градске службе за спасавање недавно су се бориле са невременом. Рачуна, кажу, треба да поведу и грађани.

"Упозоравамо грађане да поведу рачуна о томе гдје паркирају аутомобиле до тога да ли у својој близини имају старих стабала и грања које би могло да оштети. Службе јесу спремне, од цивилне заштите до комуналних, оних који су већ надлежни у свом дијелу посла”, каже Игр Радоојичић, градоначелник Бањалуке.

Бањалучани причају да су већ претпили довољно штете. Још им је, кажу, пред очима слика почупаних стабала и кровова које је порушила прошла олуја.

Протекла олуја у Бањалуци је оштетила више од 100 објеката. Иако не толико снажно, метеоролози прогнозирају да би најављено невријеме могло да траје два дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана