Olimpijska ljepotica u novom ruhu nakon 30 godina

Srna
Olimpijska ljepotica u novom ruhu nakon 30 godina

Istočno Sarajevo - Pripreme za predstojeću zimsku sezonu na Jahorini uveliko traju, a u ovu planinsku ljepoticu, koja se sada nalazi na krucijalnoj prekretnici, ulaže se prvi put poslije čuvenih Olimpijskih igara.

Rekao je to direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić i dodao da je ubrzana izgradnja gondole žičare, a u planu su i brojna kulturna dešavanja.

- Osim toga ugostili smo delegaciju sa Zlatibora i predstavili im radove na uređenju ski-centra Jahorina - rekao je Ljevnaić.

Dodao je da su gosti obišli radove na sistemu za vještačko osnježavanje, jezero koje grade na vrhu Jahorine i staze koje uređuju za predstojeću zimsku sezonu. Upriličen je, kazao  je, i obilazak ski-centra Ravna planina, gdje su otpočeli radovi na izgradnji gondole žičare. Završeni su stubovi u prvoj fazi za tu žičaru nadomak Pala dužine 1.350 metara, a kabine se očekuju do početka zimske turističke sezone.

On je goste pozvao da im se pridruže u, kako kaže, više nego zabavnoj i obećavajućoj predstojećoj zimskoj sezoni na Jahorini, kada će organizovati brojne događaje i koncerte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana