Одузети дуван и цигарете

Срна
Одузети дуван и цигарете

Бањалука - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ одузели су у Орашју и на путном правцу Шамац-Модрича 1.030 паклица цигарета и 130 килограма дувана.

Службеници УИО, у сарадњи са колегама из Граничне полиције БиХ, претресли су породичну кућу у Орашју у којој је складиштена роба и путнички аутомобил у власништву лица чији су иницијали С.Н. из Брчког.


Током претреса пронађено је 1.030 паклица цигарета и 24 килограма резаног дувана без акцизних маркица и са акцизним маркицама Хрватске, Србије и самопроглашеног Косова, саопштено је из УИО БиХ.

Против осумњиченог лица Тужилаштву БиХ биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољени промет акцизних производа.

Службеници УИО у сарадњи са Полицијском станицом Модрича, на путу Шамац-Модрича, контролисали су путничко возило у власништву лица чији су иницијали Е.С. из Бањалуке, те у пртљажнику пронашли 100 килограма ситно резаног дувана.

Против лица чији су иницијали Е.С. Основном суду у Добоју биће поднесен захтјев за покретање поступка због сумње да је починило прекршај који је кажњив кривичним одредбама Закона о акцизама у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана