Održana prva “Banjalučka rolerijada”: Sa pobjedničkim žarom u očima jurišali do cilja FOTO

Milijana Latinović
Održana prva “Banjalučka rolerijada”: Sa pobjedničkim žarom u očima jurišali do cilja FOTO

Banjaluka - Pozitivna energija, dobra atmosfera i osmijesi djevojčica i dječaka koji su na točkićima, sa pobjedničkim žarom u očima, jurišali glavnom ulicom, najbolji su dokaz da je prva “Banjalučka rolerijada” prevazišla sva očekivanja velikih i malih zaljubljenika u rolanje.

Više od 200 roleraša svih uzrasta, iz Srpske, BiH i Srbije, pokazalo je u subotu znanje i vještine na rolerima. Takmičeći se u tri discipline, spid u dužini od 300 metara, savladavajući prepreke na poligonu i vozeći slalom, pokazali su šta znaju i umiju. Mnogobrojna publika koja se okupila duž glavne banjalučke ulice bodrila je favorite i gromoglasnim aplauzima ispraćala najbrže i najspretnije, koji su se okitili medaljama. Uz parolu da je “svaki pad novi let” hrabri mali roleraši ustajali su nakon pada i nastavljali vožnju, ne posustajući pred jakom konkurencijom.

Polaznici banjalučke Škole sporta “Zvjezdica”, koja je organizator ove manifestacije, osvojili su 15 medalja. Pregršt medalja sa prethodnih takmičenja na zidu u sobi četrnaestogodišnje Sare Tubić iz Banjaluke sada krasi i zlato sa “Banjalučke rolerijade”.

- Nisam se nadala pobjedi. Srećna sam zbog osvojene medalje i zbog druženja koje je bilo prelijepo - ispričala je Sara, koja je na rolere stala prvi put sa pet godina, a osim rolanja velika ljubav joj je i ples. Njen mlađi brat Aleksa osvojio je bronzanu medalju, kako kaže, jedinu koja mu je još nedostajala na zidu.

Među članovima “Zvjezdice” koji su na točkićima vješto savladali konkurenciju je i šestogodišnji Uroš Petrović, koji je osvojio jednu srebrnu i dvije bronzane medalje, pokazavši zavidnu spretnost na rolerima, koju je sticao u protekle tri godine.

- Mnogo volim rolere i srećan sam što sam osvojio tri medalje. Jedva čekam iduće takmičenje - rekao je Uroš.

Sa tri medalje okitila se i dvanaestogodišnja Lana Galić iz Banjaluke, koja je osim na rolerima spretna i na skijama.

- Rolerijada je bila odlična, srećna sam što je organizovana u našem gradu. Osvojila sam srebrnu i dvije bronzane medalje - rekla je Lana.

Oduševljenje zbog takmičenja, osvojenih medalja i vrhunske zabave za koju su se pobrinuli organizatori nisu krili ni takmičari iz Srbije. Šestogodišnja Marta Branković iz Niša osvojila je zlato.

- Bila sam najbrža vozeći trku spid. Nosila sam broj 36, koji mi je donio sreću, prva sam stigla do cilja. Roleri su moja najveća ljubav - kazala je Marta.

Zadovoljstvo zbog velikog odziva takmičara, ali i publike koja je podržala takmičare, nije skrivao ni koordinator Škole sporta “Zvjezdica” Srboljub Vuković, koji je istakao da je prva “Banjalučka rolerijada” prevazišla očekivanja, te da je uvjeren da će ovo postati jedna od tradicionalnih manifestacija u gradu na Vrbasu.

- Učesnici su vrijedno trenirali, što su pokazali osvojivši medalje. Cilj nam je bio da na ovaj način Banjaluku predstavimo i u turističkom i sportskom smislu i da ovu priču proširimo na našim prostorima. Ponosan sam na sve naše članove - rekao je Vuković i dodao da je bezbjednost takmičara na prvom mjestu i da mu je posebno drago što je manifestacija protekla u najboljem redu.

Ovu masovnu žurku na rolerima podržala je i Gradska uprava Banjaluka, a zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić rekao je, otvorivši manifestaciju, da je ovo trend koji sve više uzima maha u svijetu i koji će i u Banjaluci postati tradicija.

- Krajnji cilj svih nas treba da bude da djecu koliko je moguće odvojimo od telefona i računara i uvedemo u sportske sale - rekao je Amidžić, podsjetivši da je Gradska uprava izdvojila znatna sredstva za sportske sekcije i vraćanje sporta u škole.

Za vrijeme takmičenja posjetioce je zabavljao banjalučki Plesni klub “BLOK”. Medijski pokrovitelj manifestacije je “Glas Srpske”.

Radionice

Organizatori “Rolerijade” su se pobrinuli da svi koji dođu u centar Banjaluke imaju dobru zabavu i pronađu nešto za sebe. Za najmlađe su organizovane brojne tematske radionice, u kojima su imali priliku da pokažu svoju kreativnost. Za starije posjetioce bilo je organizovano besplatno mjerenje pritiska i šećera u krvi.

FOTO: J. ĐURĐEVIĆ I V. TRIPIĆ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana