Одржана прва “Бањалучка ролеријада”: Са побједничким жаром у очима јуришали до циља FOTO

Милијана Латиновић
Одржана прва “Бањалучка ролеријада”: Са побједничким жаром у очима јуришали до циља FOTO

Бањалука - Позитивна енергија, добра атмосфера и осмијеси дјевојчица и дјечака који су на точкићима, са побједничким жаром у очима, јуришали главном улицом, најбољи су доказ да је прва “Бањалучка ролеријада” превазишла сва очекивања великих и малих заљубљеника у ролање.

Више од 200 ролераша свих узраста, из Српске, БиХ и Србије, показало је у суботу знање и вјештине на ролерима. Такмичећи се у три дисциплине, спид у дужини од 300 метара, савладавајући препреке на полигону и возећи слалом, показали су шта знају и умију. Многобројна публика која се окупила дуж главне бањалучке улице бодрила је фаворите и громогласним аплаузима испраћала најбрже и најспретније, који су се окитили медаљама. Уз паролу да је “сваки пад нови лет” храбри мали ролераши устајали су након пада и настављали вожњу, не посустајући пред јаком конкуренцијом.

Полазници бањалучке Школе спорта “Звјездица”, која је организатор ове манифестације, освојили су 15 медаља. Прегршт медаља са претходних такмичења на зиду у соби четрнаестогодишње Саре Тубић из Бањалуке сада краси и злато са “Бањалучке ролеријаде”.

- Нисам се надала побједи. Срећна сам због освојене медаље и због дружења које је било прелијепо - испричала је Сара, која је на ролере стала први пут са пет година, а осим ролања велика љубав јој је и плес. Њен млађи брат Алекса освојио је бронзану медаљу, како каже, једину која му је још недостајала на зиду.

Међу члановима “Звјездице” који су на точкићима вјешто савладали конкуренцију је и шестогодишњи Урош Петровић, који је освојио једну сребрну и двије бронзане медаље, показавши завидну спретност на ролерима, коју је стицао у протекле три године.

- Много волим ролере и срећан сам што сам освојио три медаље. Једва чекам идуће такмичење - рекао је Урош.

Са три медаље окитила се и дванаестогодишња Лана Галић из Бањалуке, која је осим на ролерима спретна и на скијама.

- Ролеријада је била одлична, срећна сам што је организована у нашем граду. Освојила сам сребрну и двије бронзане медаље - рекла је Лана.

Одушевљење због такмичења, освојених медаља и врхунске забаве за коју су се побринули организатори нису крили ни такмичари из Србије. Шестогодишња Марта Бранковић из Ниша освојила је злато.

- Била сам најбржа возећи трку спид. Носила сам број 36, који ми је донио срећу, прва сам стигла до циља. Ролери су моја највећа љубав - казала је Марта.

Задовољство због великог одзива такмичара, али и публике која је подржала такмичаре, није скривао ни координатор Школе спорта “Звјездица” Србољуб Вуковић, који је истакао да је прва “Бањалучка ролеријада” превазишла очекивања, те да је увјерен да ће ово постати једна од традиционалних манифестација у граду на Врбасу.

- Учесници су вриједно тренирали, што су показали освојивши медаље. Циљ нам је био да на овај начин Бањалуку представимо и у туристичком и спортском смислу и да ову причу проширимо на нашим просторима. Поносан сам на све наше чланове - рекао је Вуковић и додао да је безбједност такмичара на првом мјесту и да му је посебно драго што је манифестација протекла у најбољем реду.

Ову масовну журку на ролерима подржала је и Градска управа Бањалука, а замјеник градоначелника Срђан Амиџић рекао је, отворивши манифестацију, да је ово тренд који све више узима маха у свијету и који ће и у Бањалуци постати традиција.

- Крајњи циљ свих нас треба да буде да дјецу колико је могуће одвојимо од телефона и рачунара и уведемо у спортске сале - рекао је Амиџић, подсјетивши да је Градска управа издвојила знатна средства за спортске секције и враћање спорта у школе.

За вријеме такмичења посјетиоце је забављао бањалучки Плесни клуб “БЛОК”. Медијски покровитељ манифестације је “Глас Српске”.

Радионице

Организатори “Ролеријаде” су се побринули да сви који дођу у центар Бањалуке имају добру забаву и пронађу нешто за себе. За најмлађе су организоване бројне тематске радионице, у којима су имали прилику да покажу своју креативност. За старије посјетиоце било је организовано бесплатно мјерење притиска и шећера у крви.

ФОТО: Ј. ЂУРЂЕВИЋ И В. ТРИПИЋ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана