Održan humanitarni koncert za Nevenu Božić

Srna
Održan humanitarni koncert za Nevenu Božić

Brčko - Folklorni ansambl Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Brčkog održao je večeras humanitarni koncert čiji će cjelokupan prihod od prodatih ulaznica u iznosu od oko 2.000 KM biti uplaćen za liječenje teško oboljele četvorogodišnje Nevene Božić iz Donjeg Brezika kod Brčkog.

Osim Folklornog ansambla "Prosvjete", na koncertu su nastupili članovi kulturno-umjetničkih društava iz brčanskih naselja Gredice, Ilićka i Krepšić.

"Izuzetno smo zadovoljni odzivom građana i gotovo da nije bilo slobodnih mjesta ni za stajanje. Sve štampane ulaznice za ovu priliku prodali smo do početka koncerta. Sutra ćemo na žiro-račun Neveninih roditelja uplatiti cijeli iznos od oko 2.000 KM", rekao je Srni umjetnički rukovodilac Folklornog ansambla "Prosvjete" Dragan Stokić, koji je i jedan od inicijatora održavanja večerašnje humanitarne priredbe.

Nevena Božić ima nepune četiri godine, a boluje od tumora u stomaku s metastazama na pluća, mozak, kičmu i kosti. Liječena je u Beogradu od jula prošle godine, a nakon toga borbu za njen život roditelji su nastavili u Turskoj.

Za novi put u Istanbul i nastavak terapija, uz optimističku prognozu ljekara za konačan ishod, potrebno je oko 50.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana