Одржан хуманитарни концерт за Невену Божић

Срна
Одржан хуманитарни концерт за Невену Божић

Брчко - Фолклорни ансамбл Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Брчког одржао је вечерас хуманитарни концерт чији ће цјелокупан приход од продатих улазница у износу од око 2.000 КМ бити уплаћен за лијечење тешко обољеле четворогодишње Невене Божић из Доњег Брезика код Брчког.

Осим Фолклорног ансамбла "Просвјете", на концерту су наступили чланови културно-умјетничких друштава из брчанских насеља Гредице, Илићка и Крепшић.

"Изузетно смо задовољни одзивом грађана и готово да није било слободних мјеста ни за стајање. Све штампане улазнице за ову прилику продали смо до почетка концерта. Сутра ћемо на жиро-рачун Невениних родитеља уплатити цијели износ од око 2.000 КМ", рекао је Срни умјетнички руководилац Фолклорног ансамбла "Просвјете" Драган Стокић, који је и један од иницијатора одржавања вечерашње хуманитарне приредбе.

Невена Божић има непуне четири године, а болује од тумора у стомаку с метастазама на плућа, мозак, кичму и кости. Лијечена је у Београду од јула прошле године, а након тога борбу за њен живот родитељи су наставили у Турској.

За нови пут у Истанбул и наставак терапија, уз оптимистичку прогнозу љекара за коначан исход, потребно је око 50.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана