Odlazak vizionara i maga biznisa

Vedrana Kulaga
Odlazak vizionara i maga biznisa

Bijeljina, Banjaluka - Vlasnik "Bobar grupacije" i poslanik u Narodnoj skupštini RS Gavrilo Bato Bobar preminuo je u 59. godini u Bijeljini.

Zvaničnici RS istakli su da je Bobar bio iskren prijatelj i ugledan privrednik, koji je ostavio dubok trag u privrednom i političkom životu RS i da njegova smrt predstavlja nemjerljiv gubitak za sve.

Član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović naveo je u telegramu saučešća da je Bobar bio uspješan poslovni čovjek koji će nedostajati porodici i zajednici u kojoj je živio i radio.

Telegram saučešća porodici Bobar uputio je i predsjednik RS Milorad Dodik.

- Za moju porodicu i mene Bato će ostati u trajnom sjećanju kao dobar čovjek, iskren i pouzdan prijatelj. Smrt supruga i oca predstavlja nenadoknadiv gubitak sa kojim moramo hrabro da se suočimo, a uspomene na naše najdraže zauvijek sačuvamo u srcima i mislima - naveo je Dodik.

U ime Vlade RS i u svoje lično ime saučešće je uputila i premijer Srpske Željka Cvijanović.

- Njegovim iznenadnim odlaskom najviše gubite vi, njegova porodica, ali smo duboko potreseni i mi, njegovi prijatelji, kolege i saradnici - navela je Cvijanovićeva.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić istakao je da su preranim odlaskom Bobara njegovi najmiliji, kolege i saradnici izgubili izuzetnog čovjeka, cijenjenog u domaćoj i inostranoj poslovnoj zajednici i široj javnosti.

- Pokojni Bato Bobar ostvario je u kratkom životnom vijeku velike ciljeve, prije svega u poslovnom svijetu, kao cijenjeni privrednik sa naglašenim menadžerskim sposobnostima i vizijom napretka, koje je pokazao u izgradnji respektabilne kompanije međunarodnog značaja, ali i kao običan čovjek iz naroda koji je pomagao brojnim ljudima i prihvatao poziv za učešće u društveno odgovornim aktivnostima - naveo je Radojičić i dodao da je Klub poslanika SNSD-a izgubio uvaženog člana i dragog kolegu, koji je imao izuzetno životno, radno i stručno znanje i iskustvo.

Ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić naglasio je da je Bato Bobar ostavio dubok i neizbrisiv trag kroz svoj društveni i poslovni angažman.

Komemorativna sjednica biće održana danas u Narodnoj skupštini RS, a Bobar će biti sahranjen sutra.

Biografija

Gavrilo Bobar je rođen 5. maja 1955. godine u Bijeljini. Mješovito preduzeće "Autosemberija" osnovao je 1989. godine, a iz njega je izrasla današnja "Bobar grupacija". Bobar je razvio biznis koji obuhvata 28 preduzeća svrstanih u četiri poslovne jedinice sa više od 35 poslovnih djelatnosti i oko 1.100 radnika. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za uspjehe u biznisu. Bio je član SNSD-a, a za poslanika je izabran 2010. godine. Iza sebe je ostavio suprugu, kćerku i sina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana