Одлазак визионара и мага бизниса

Ведрана Кулага
Одлазак визионара и мага бизниса

Бијељина, Бањалука - Власник "Бобар групације" и посланик у Народној скупштини РС Гаврило Бато Бобар преминуо је у 59. години у Бијељини.

Званичници РС истакли су да је Бобар био искрен пријатељ и угледан привредник, који је оставио дубок траг у привредном и политичком животу РС и да његова смрт представља немјерљив губитак за све.

Члан Предсједништва БиХ из РС Небојша Радмановић навео је у телеграму саучешћа да је Бобар био успјешан пословни човјек који ће недостајати породици и заједници у којој је живио и радио.

Телеграм саучешћа породици Бобар упутио је и предсједник РС Милорад Додик.

- За моју породицу и мене Бато ће остати у трајном сјећању као добар човјек, искрен и поуздан пријатељ. Смрт супруга и оца представља ненадокнадив губитак са којим морамо храбро да се суочимо, а успомене на наше најдраже заувијек сачувамо у срцима и мислима - навео је Додик.

У име Владе РС и у своје лично име саучешће је упутила и премијер Српске Жељка Цвијановић.

- Његовим изненадним одласком највише губите ви, његова породица, али смо дубоко потресени и ми, његови пријатељи, колеге и сарадници - навела је Цвијановићева.

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић истакао је да су прераним одласком Бобара његови најмилији, колеге и сарадници изгубили изузетног човјека, цијењеног у домаћој и иностраној пословној заједници и широј јавности.

- Покојни Бато Бобар остварио је у кратком животном вијеку велике циљеве, прије свега у пословном свијету, као цијењени привредник са наглашеним менаџерским способностима и визијом напретка, које је показао у изградњи респектабилне компаније међународног значаја, али и као обичан човјек из народа који је помагао бројним људима и прихватао позив за учешће у друштвено одговорним активностима - навео је Радојичић и додао да је Клуб посланика СНСД-а изгубио уваженог члана и драгог колегу, који је имао изузетно животно, радно и стручно знање и искуство.

Министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић нагласио је да је Бато Бобар оставио дубок и неизбрисив траг кроз свој друштвени и пословни ангажман.

Комеморативна сједница биће одржана данас у Народној скупштини РС, а Бобар ће бити сахрањен сутра.

Биографија

Гаврило Бобар је рођен 5. маја 1955. године у Бијељини. Мјешовито предузеће "Аутосемберија" основао је 1989. године, а из њега је израсла данашња "Бобар групација". Бобар је развио бизнис који обухвата 28 предузећа сврстаних у четири пословне јединице са више од 35 пословних дјелатности и око 1.100 радника. Добитник је бројних награда и признања за успјехе у бизнису. Био је члан СНСД-а, а за посланика је изабран 2010. године. Иза себе је оставио супругу, кћерку и сина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана