Одбијене апелације Елфете Весели и Зијада Турковића

Srna
Одбијене апелације Елфете Весели и Зијада Турковића

Сарајево - Уставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију на рјешење Суда БиХ чији је подносилац Елфета Весели, оптужена за свирепо убиство дванаестогодишњег Слободана Стојановића код Зворника 1992. године, којом је захтијевала укидање мјере притвора и одређивање кауције, рекао је Звонко Мијан, регистрар овог суда.

Уставни суд је на сједници одржаној у понедјељак одбио и апелацију Зијада Турковића на пресуду Суда БиХ донесену у кривичном поступку због више кривичних дјела и пресуде на затворску казну.

"Апелант је сматрао да постоји низ кршења људских права у тој судској одлуци. Међутим, Уставни суд је одбио апелацију у цјелини", рекао је Мијан.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, Армије РБиХ, 1992. године убила дјечака у насељу Бајрићи - Ново Село, на подручју Каменице.

Зијад Турковић осуђен је прије три године на 40 година затвора за више покушаја ликвидације, међународну трговину дрогом те пљачку сарајевског аеродрома, одакле је украдено 2,5 милиона КМ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана