Одбијена апелација Нихада Бојаџића

Срна
Одбијена апелација Нихада Бојаџића

Сарајево - Уставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију Нихада Бојаџића на пресуде Суда БиХ којим је осуђен на 15 година затвора за злочине у Трусини код Коњица и Јабланици.

У одлуци се наводи да је Бојаџић апелацију Уставном суду поднио на пресуде изречене 29. децембра 2016. и 31. децембра 2015. године јер сматра да су првостепени и другостепени суд погрешно и непотпуно утврдили чињенично стање, чиме му је онемогућено право на “правично суђење”, преноси Бирн. “Суд БиХ је у одговору, у вези с апелантовим наводима о повреди права на суђење пред непристрасним судом, навео да су наводи о томе да су оба вијећа била жперсонално састављена од судија који су се морали изузетиж, готово идентичним наводима које је апелант изнио током првостепеног и другостепеног поступка и у односу на које је Суд БиХ у више наврата давао конкретне одговоре, кроз одговарајуће одлуке како Апелационог вијећа, тако и Опште сједнице Суда”, наведено је у одговору на апелацију.

Бојаџић, некадашњи замјеник команданта одреда “Зулфикар” такозване Армије БиХ, за злочин у Трусини осуђен је на 15 година затвора, а за злочине над цивилима и ратним заробљеницима хрватске националности у Јабланици на десет, те му је Суд изрекао јединствену казну од 15 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана