Od utorka zahlađenje i obilnije padavine

Srna
Od utorka zahlađenje i obilnije padavine

Banjaluka - U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se toplo i promjenljivo oblačno vrijeme, sa sunčanim intervalima, dok će u utorak, 2. januara, nastupiti zahlađenje, praćeno obilnijim padavinama, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske.

U Srpskoj će danas biti oblačno, sa slabim padavinama koje prestaju do večeri, a najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od jedan do pet stepeni, a na jugu i do osam stepeni Celzijusovih.


Sutra se očekuje hladno jutro, dok će u toku dana biti sunčano i malo toplije uz postepeno naoblačenje.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od minus sedam do minus tri stepena, u višim predjelima minus 11 stepeni, dok će najviša dnevna biti od dva do devet stepeni Celzijusovih, a u višim predjelima minus jedan stepen.

U nedjelju, 31. decembra, ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno, a na sjeveru ponegdje slaba kiša, dok se tokom dana očekuje razvedravanje, te će u većini predjela biti toplije i pretežno sunčano.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od minus dva do tri stepena Celzijusova, u višim predjelima minus pet, a najviša dnevna od sedam do 13 stepeni, u višim predelima četiri stepena Celzijusova.

U toku noći će doći do postepenog naoblačenja, te će u ponoć temperatura biti od jedan do pet stepeni Celzijusovih, a u višim predelima malo ispod nule.

Toplo vrijeme uz postepeno naoblačenje biće u ponedjeljak, 1. januara, te će popodne na zapadu početi kiša koja će uveče postepeno jačati i širiti se ka ostalim predjelima.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od nula do četiri stepena, a najviša dnevna od osam do 13 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 2. januara, očekuje se zahlađenje, praćeno obilnijim padavinama, uglavnom kišom, odnosno snijegom u brdsko-planiskim predjelima.

Ponegdje će i u nižim predjelima kiša preći u susnježicu i snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od jedan do pet stepeni, a najviša dnevna od dva do osam stepeni Celzijusovih.

U periodu od 1961. do ove godine najtopliji 1. januar bio je u Trebinju 1988. godine, kada je temperatura iznosila 19 stepeni, a najhladniji u Banjaluci 2015. godine, gdje je izmjereno minus 16 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana