Од сутра захлађење, киша, снијег

Срна
Од сутра захлађење, киша, снијег

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује захлађење са кишом, у планинама са снијегом, који ће поподне почети да пада и у нижим крајевима.

Ујутро ће преовладавати облачно вријеме са слабом кишом у сјеверним предјелима и дијелом на истоку, док ће у Херцеговини бити облачно и суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавине ће током дана јачати, па ће на сјеверозападу и истоку бити пљускова, а у планинама снијега, док се у Херцеговини очекује слаба киша. Касније поподне и према крају дана са захлађењем ће киша у нижим крајевима мјестимично прећи у сусњежицу и снијег.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, који ће према крају дана и током ноћи јачати.

Јутарња температура ваздуха од пет до десет, у планинама око два степена, а највиша дневна од седам до 15, у планинама до четири степена. Поподне ће температура ваздуха у свим крајевима бити у осјетном паду.

Осјетно захлађење очекује се у Бањалуци гдје ће крајем дана и према вечери киша прећи у сусњежицу и снијег. Ујутру ће температура ваздуха бити око 10 степени, а током дана у паду, па ће минимална бити око нула степени у вечерњим сатима.

У уторак, 12. марта, ујутро ће бити хладно са снијегом у централним и источним крајевима, а током дана без падавина, али са умјереним и јаким сјеверним вјетром и са сунчаним интервалим.

Хладно са мразом очекује се у сриједу, 13. марта, када је крајем дана на крајњем сјеверозападу могућа слаба киша.

Метеоролози су за четвртак, 14. март, најавили претежно облачно вријеме са кишом и снијегом у планинама. Интезивније падавине биће током јутра и пријеподне у Крајини и Херцеговини. Престанак падавина и појава суначних интервала очекују се током дана.

Сва три дана највиша дневна температура од три до девет, на југу око 12 степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме.

Најтоплије данас је било у Бијељини, Брчком, Добоју и Зворнику гдје је у 13.00 часова измјерен 21 степен.

У исто вријеме на Бјелашници је измјерено један степен, на Чемерну осам, у Калиновику 10, у Гацку 11, на Иван Седлу и у Ливну 12, на Мраковици и на Хан Пијеску 14, у Широком Бријегу 14, на Сокоцу, у Билећи и Бугојну 15, у Мркоњић Граду, Шипову, Крупи на Уни и Бихаћу 16, Мостару, Сарајеву, Неуму, Грудама и Рибнику 17, у Новом Граду и Санском Мосту 18, у Бањалуци, Приједору, Сребреници, Српцу и Рудом 19, а у Фочи и Градачцу 20 степени Целзијусових. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана