Од понедјељка ванредни технички прегледи аутобуса

Срна
Од понедјељка ванредни технички прегледи аутобуса

Бањалука - Превентивна активност ванредног техничког прегледа аутобуса ће почети у понедјељак, с циљем унапређења безбједности у саобраћају на путевима Републике Српске, саопштено је из Министарства саобраћаја.

У саопштењу се наводи да ће акција бесплатне контроле техничке исправности и опремљености аутобуса, која се традиционално организује пред почетак школске године, трајати од понедјељка, 20. августа, до 3. септембра.


“За учешће у овој акцији пријавило се 58 станица широм Републике Српске, које су регистроване за технички преглед аутобуса. Трошкове прегледа сносе станице, док је за превознике он бесплатан”, наводи се у саопштењу.

Сви подаци након прегледа биће евидентирани у информациони систем, а у случају уочавања квара биће наложена поправка и поновни технички преглед.

Министарство саобраћаја и веза ће током акције, уз подршку Ауто-мото савеза Српске и Стручне институције за технички преглед возила током периода реализације кампање, надзирати рад станица током техничког прегледа аутобуса.

Успјех акције, истиче се у саопштењу, односно број прегледаних аутобуса зависиће искључиво од спремности превозника да се одазову.

Из Министарства напомињу да је списак станица за техничи преглед које су се одазвале акцији доступан на порталу Владе Републике Српске њњњ.владарс.нет, на страници Министарства саобраћаја и веза у секцији “Акција 2018”.

Акцију организују Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова, Привредна комора Српске, Асоцијација станица за технички преглед, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана