Од понедјељка штрајк глађу Састанак радника Жељезница РС

  Од понедјељка штрајк глађу Састанак радника Жељезница РС 08.09.2017 07:18 | Nezavisne.com

Бањалука - Више од 150 радника одржавања шинских возила "Жељезница РС" одржало је састанак на којем је пружило подршку колегама које су се одлучиле да неисплаћена потраживања добију штрајком глађу, а који су најавили за 11. септембар уколико им не буду испуњени захтјеви.

"Добили смо максималну подршку од свих њих, али и већине других радника, јер ни физички није могуће да се сви окупимо у исто вријеме. Више од 150 људи из Бањалуке, Приједора и Новог Града, чија је егзистенција угрожена, дошло је да види шта и како даље", каже Борис Шукало, радник ЖРС и један од оних који су најавили штрајк глађу.

Шукало каже да није реално да све колеге ступе у штрајк глађу као он, али да зато постоје други начини борбе.

"У понедјељак идуће седмице смо одлучили да почнемо штрајк глађу, имаћемо састанак и тада ћемо све одлучити, наредне кораке и учешће остатка радника у штрајку.

Окупићемо се на бањалучкој станици од девет до 11. Пет минута прије подне ступамо штрајк, то је оно што је сигурно", говори Шукало.

Златко Марин, предсједник Самосталног синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности ЖРС и један од оних који ће у штрајк глађу, рекао је да, ако буду испуњени њихови услови, могу и одустати од штрајка, али да по тренутној ситуацији не види како може доћи до тога.

Траже исплату свих заостатака према радницима и да надлежни у ЖРС преузму одговорност за лоше стање у компанији.

"Као што знате, нико нас од надлежних није контактирао, тако да не видим како би се нешто могло промијенити да одустанемо од штрајка", каже Марин.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица