Od početka godine u Banjaluci realizovano pet policijskih akcija

Srna
Od početka godine u Banjaluci realizovano pet policijskih akcija

Banjaluka - Na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka od početka ove godine realizovano je pet akcija u kojima su riješena krivična djela kojima je pričinjena materijalna šteta od ukupno 162.280 KM, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka Darko Novković.

Novković je danas na konferenciji za novinare naveo da su od 1. januara do danas realizovane akcije pod nazivom "Uplatnica", "Kugla", "Slap", "Tablica" i "Ometač".


U okviru akcije "Uplatnica", koja je realizovana 24. januara, riješena su tri krivična djela - zloupoptreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, čime je pričinjena materijalna šteta od 82.280 KM.

U policijskoj akciji "Kugla", koja je izvedena 25. januara, riješeno je krivično djelo teška krađa, kojom je pričinjena materijalna šteta od 80.000 KM i jedno djelo protiv javnog reda i mira.

Novković je naveo da su 1. februara na području ove uprave realizovane dvije akcije - "Slap" i "Tablica", u kojima je riješeno 129 krivičnih djela, među kojima su jedno djelo protiv imovine /iznuda/ i jedno protiv života i tijela te 127 iz oblasti protiv pravnog saobraćaju /falsifikovanje isprave/, gdje je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen 121 izvještaj protiv 126 lica.

On je naglasio da su na području Policijske uprave Banjaluka 10. februara rasvjetljena četri krivična djela protiv imovine.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Banjaluka Radenko Stakić rekao je da je policija 10. i 11. februara na području grada Banjaluka i opština Laktaši, Prnjavor i Kotor Varoš sprovela republičku akciju "pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova".

Stakić je rekao da je tokom ove akcije kontrolisano 376 vozača, od kojih je sankcionisan i iz saobraćaja isključen 151 vozač zbog vožnje pod uticajem alkohola, što je 40,16 odsto od broja kontrolisanih.

"U ovoj akciji slobode je lišeno 14 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok je pet vozača testirano na opojnu drogu ili lijekove i tom prilikom je kod jednog vozača utvrđeno prisustvo droge u organizmu. Po drugim osnovama sankcionisan je 51 učesnik u saobraćaju", naveo je Stakić.

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju Zakona o saobraćaju Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana