Од петка захлађење, за викенд снијег

Срна
Од петка захлађење, за викенд снијег

Бањалука - У Републици Српској послије сунчаног времена са температуром изнад просјека за ово доба године у петак долази до захлађења које ће донијети кишу и снијег у већини крајева, речено је Срни у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Сутра ће током дана и поподне и даље бити натпросјечно топло у већини крајева, само ће на југозападу и југу бити услова за слабу кишу, док ће у петак утицај хладног фронта донијети падавине и пад температуре.

Дежурни метеоролог Драшко Рудан рекао је да ће у петак, 2. фебруара, јутро бити облачно са кишом у Херцеговини и Крајини, а на истоку и сјевероистоку суво уз промјенљиву облачност.

Према његовим ријечима, падавине ће јачати током дана и захватити већину крајева. У Херцеговини се очекују мјестимично обилније падавине, а једино ће у Семберији остати углавном суво вријеме.

"У ноћи, са петка на суботу доћи ће до захлађења са кишом, која ће прећи у сусњежицу и снијег, прво на сјеверозападу Крајине и у вишим планинама", рекао је Рудан.

Он је најавио да ће у суботу, 3. фебруара, јутро бити облачно са кишом, а на сјеверозападу Крајине са снијегом.

"Током дана очекује се даљи пад температуре ваздуха, па киша прелази у снијег и на сјеверу, а поподне и до вечери сњежне падавине ће захватити већину крајева. На крајњем југа Херцеговине ће бити кишовито", додао је Рудан.

Према његовим ријечима, у ноћи са суботе на недјељу, 4. фебруара падавине ће престати на западу и сјеверу Српске, а недјељно јутро биће мало до умјерено облачно и хладно, са мјестимичним снијегом у источним и југоисточним крајевима.

Током дана ново наоблачење са југоистока прошириће се на остале крајеве и донијети слаб и умјерен снијег.

Јутарња температура ваздуха биће од минус пет до минус два степена Целзијусова, на југу Херцеговине око пет степени, а у вишим предјелима до минус осам степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана