Од данас масне казне за саобраћајне прекршаје

М. Л.
Од данас масне казне за саобраћајне прекршаје

Бањалука - Возаче и пјешаке у БиХ од данас очекују ригорозније казне за саобраћајне прекршаје јер је ступио на снагу нови Закон о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

рема одредбама овог закона, највише новца платиће они  који изазову саобраћајну несрећу, пијани сједну за волан, као и они који возе недозвољеном брзином или неадекватно превозе дјецу. За поједине прекршаје којима је изазвана саобраћајна несрећа прописана је казна од 1.000 КМ до 5.000 КМ и забрана управљања возилом у трајању од шест мјесеци.

Возачи који приликом алкотестирања буду имали више од 1,5 промила алкохола у крви платиће казну од 400 до 1.000 КМ, а толико ће новца морати да издвоје и они који на сједишту сувозача превозе дијете млађе од 12 година, или јуре коловозом не поштујући ограничење брзине. За невезивање појаса предвиђена је казна од 100 до 300 КМ, колико ће платити и возачи који телефонирају за вријеме вожње.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја РС Милија Радовић истиче да од када су се у медијима појавиле информације о већим казнама, много је више савјесних возача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана