Od danas aktivan broj 1412 za liječenje djece i mladih sa posebnim potrebama

Srna
Od danas aktivan broj 1412 za liječenje djece i mladih sa posebnim potrebama

Šamac - U Republici Srpskoj od danas je aktivan humanitarni broj 1412 za prikupljanje pomoći za liječenje djece i mladih sa posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji, koji će biti u funkciji do 31. decembra, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Vjerujemo u humanost Republike Srpske prema Kosovu i Metohiji u vrijeme najteže krize i ugrožavanje ljudskih prava, slobode, života i stavljanja u geto”, rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.


Arlov je napomenuo da je akcija “Dječiji osmijeh, liječenje bolesne djece i mladih sa posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji” pokrenuta ranije u osnovnim i srednjim školama, te lokalnim zajednicama.

On je naveo da će sva prikupljena sredstva biti uručena na drugoj humanitarnoj akademiji 12. januara 2019. godine u opštini Zvečan na Kosovu i Metohiji.

“Ovu humanitarnu akciju podržala je i Vlada Republike Srpske. Nadamo se da će do 31. decembra mnogi podržati akciju, jer su Srpska i njene institucije uvijek uz naš narod na Kosovu i Metohiji”, rekao je Arlov.

On je podsjetio da je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović na sastanku sa Odborom 29. novembra obećala da će njen kabinet podržati ovu akciju i projekte usmjerene za pomoć bolesnoj djeci i mladima iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice.

Arlov je dodao da je u okviru ove akcije za 8. decembar najavljen humanitarni koncert u Šamcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana