Oд четвртка благи пораст температуре

Срна
Oд четвртка благи пораст температуре

Бањалука - У Републици Српској наредна два дана очекује се прохладно и облачно вријеме са кишом, а од четвртка благи пораст температуре.

"Током сутрашњег дана киша ће постепено престати и биће претежно суво, повремено са пљусковима, чешћим на западу и сјеверу. Од југозапада и југа доћи ће до кидања облачног слоја и дјелимичног разведравања, па ће тамо бити и са сунчаним интервалима", рекао је Срни дежурни синоптичар у Републичком хидрометеоролошком заводу Игор Ковачић.


Јутарња температура ваздуха биће од седам до 12 степени, у вишим предјелима од четири, а највиша дневна од 10 на истоку до 16 на западу, на југу око 18, на планинам од шест степени Целзијусових.

Према Ковачићевим ријечима, у сриједу, 4. маја очекује се облачно и хладно вријеме са кишом.

"На истоку и дјелимично на сјеверу киша ће падати цијели дан, а у осталим предјелима биће и сувих периода, поред повремене кише и пљускова. Јутарња температура ваздуха биће од три степена у вишим предјелима, а највиша дневна од 10 до 15, на југу до 20, на планинам од шест степени Целзијусових", навео је Ковачић.

У четвртак, 5. маја биће промјењиво облачно уз благи пораст температуре, са повременом кишом и више сувог времена уз повремене сунчане периоде, те највишом температуром од 13 до 19, на југу до 22 степена, на планинам од осам.

"У петак, 6. маја можемо очекивати промјењиво облачно вријеме уз благи пораст температуре. Ујутро суво, на сјеверу претежно облачно, а у осталим предјелима промјењиво. Послије подне очекују се љускови, а могућа је и грмљавина на западу. На југу више сунца. Највиша дневна температура кретаће се од 14 до 20 степени, на југу до 22, на планинам од десет", рекао је Ковачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана