Od 1. januara prijave poreza u Srpskoj u elektronskom obliku

Srna
Od 1. januara prijave poreza u Srpskoj u elektronskom obliku

Banjaluka - Poreska uprava Republike Srpske obavještava sve poreske obveznike i javnost da su svi isplatioci dohotka, odnosno uplatioci doprinosa obavezni da od 1. januara 2017. godine podnose mjesečne prijave poreza po odbitku isključivo u elektronskom obliku i potpisane elektronskim potpisom.

Riječ je obavezi propisanoj sa današnjim stupanjem na snagu Pravilnika o postupku i načinu podnošenja poreskih prijava.


"Poreska uprava Srpske poziva poreske obveznike - pravna lica, preduzetnike i fizička lica, koji do sada nisu dobili elektronski sertifikat Poreske uprave, da podnesu zahtjev za njegovo izdavanje, te na ovaj način iskoriste pogodnosti elektronske komunikacije sa Poreskom upravom", saopšteno je iz Poreske uprave.

Elektronski sertifikat je poreskim obveznicima neophodan kako bi koristili elektronske usluge Poreske uprave Srpske. Potpisivanje Ugovora o pružanju usluga sertifikacije, te prijem i obrada zahtjeva za izdavanje elektronskih sertifikata i popratne dokumentacije, vrši se u svim mjesno nadležnim područnim jedinicama Poreske uprave.

Poreska uprava počela je da izdaje elektronske sertifikate poreskim obveznicima krajem jula, a riječ je o besplatnoj usluzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana