Od 1. januara do 7. februara prijavljeno 997 ilegalnih migranata

Srna
Od 1. januara do 7. februara prijavljeno 997 ilegalnih migranata

Sarajevo - Od 1. januara do 7. februara Službi za poslove sa strancima BiH prijavljeno je 997 ilegalnih migranata, a najviše ih je iz Pakistana, Sirije, Iraka, Alžira i Maroka, navedeno je u informaciji Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH koju je danas k znanju primio Savjet ministara u tehničkom mandatu.

U ovom periodu 828 lica je iskazalo namjeru za podnošenje zahtjeva za azil, a njih 17 je podnijelo zahtjev za azil, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Službi za poslove sa strancima je od 28. januara do 7. februara prijavljen 301 ilegalni migrant, a namjeru za podnošenje zahtjeva za azil iskazala su 243 lica, dok je zahtjev za azil podnijelo njih osmoro.

Podaci za januar ove godine, u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju porast broja ilegalnih migranata, kao i porast iskazanih namjera za podnošenje zahtjeva za azil i podnesenih zahtjeva za azil.

Savjet ministara upoznat je i o informaciji Ministarstva inostranih poslova o stavovima ključnih institucija Evropske unije u vezi sa migrantskom krizom.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana