Обвезници да поштују рокове из пореског календара

Срна
Обвезници да поштују рокове из пореског календара

Бањалука - Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике у Српској да поштују рокове дефинисане у "Пореском календару за 2018. годину", те да на вријеме подносе пореске пријаве, али и да у задатим роковима плате законски прописане пореске обавезе.

Пореска управа Републике Српске објавила је на својој званичној интернет страници "Порески календар за 2018. годину", у којем сва правна лица, предузетници и физичка лица - грађани могу видјети рокове за подношење пореских пријава, али и плаћање пореских обавеза.


"Кажњавање није циљ Пореске управе Републике Српске, већ да буде партнер и институција која стоји на располагању пореским обвезницима", истиче се у саопштењу Пореске управе Републике Српске.

Из Пореске управе Републике Српске подсјећају да почетком сваке године објављују "Порески календар" са циљем да се пореским обвезницима помогне у правовременом извршавању њихових пореских обавеза, како би избјегли евентуалне санкције због пропуштања рокова.

Правна, физичка лица и предузетници на почетној страни интернет странице Пореске управе Републике Српске у рубрици "Порески календар", између осталог могу погледати када истичу рокови за подношење годишњих и мјесечних пореских пријава, пријава за таксе и накнаде, као и за плаћање пријављеих обавеза.

У оквиру "Пореског календара" пореским обвезницима је у посебној колони назначена и врста прихода који се уплаћује, али и да ли се средства уплаћују на рачун јавних прихода Републике Српске или општине, града, те образац на којем се пријава подноси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана