Обољелим малишанима на располагању 1,4 милиона КМ

Д. С.
Обољелим малишанима на располагању 1,4 милиона КМ

Бањалука - Становници Српске од петка на сајту Фонда здравственог осигурања РС имају могућност да провјере стање на рачуну Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, а закључно са овим бројем "Гласа Српске" на рачуну је било 1.397.415 марака и 4.989 евра.

У Фонд солидарности, захваљујући осмој донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима" која је одржана крајем прошле године под покровитељством предсједника РС Милорада Додика, слило се више од 1,3 милиона КМ уз помоћ институција из РС и Србије, привредних субјеката, али и хуманих грађана који су позивали хуманитарни број.

На сајту Фонда здравственог осигурања РС убудуће ће, осим стања на рачунима Фонда солидарности, бити доступне и све информације о његовим активностима.

Прво дијете које ће у иностранству бити лијечено о трошку Фонда солидарности је једногодишњи Александар Гајић из Зворника којем је дијагностикован риједак и агресиван тумор на малом мозгу.

Фонд ће на рачун клинике у Минхену, гдје је овај мали херој тренутно на лијечењу, новац уплаћивати сукцесивно, односно у складу са фазама лијечења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана