Obnovljeno porodilište ohrabrenje za majke

M. L.
Obnovljeno porodilište ohrabrenje za majke

Banjaluka - Savremena oprema, uređene sobe, prisustvo osobe od povjerenja na porodu, te bolja komunikacija između pacijenata i medicinskog osoblja, dio su rezultata rekonstrukcije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo

Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjaluci, koja je uslijedile poslije rekonstrukcije porodilišta.

Zadovoljstvo zbog boljih uslova, koji su predstavljeni u petak, nije krila ni Maja Kovač iz Šipova, koja čeka rođenje prvog djeteta.

- Čekam djevojčicu, a uslovi su mnogo bolji od onoga što sam očekivala - rekla je Kovačeva.

Generalni direktor UKC-a Mirko Stanetić kazao je da je u rekonstrukciju porodilišta uloženo 900.000 KM, a novac je obezbijedilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS putem Fonda zdravstvenog osiguranja.

Načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vesna Ećim-Zlojutro rekla je da je novost i to što svakoj pacijentkinji objasne proceduru poroda i šta će joj raditi, za šta se traži njena saglasnost.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić izrazio je zadovoljstvo zbog svega što je urađeno i dodao da je cilj da sva porodilišta u RS imaju bolje uslove.

- Porodilje su dobile kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u opremljenim porođajnim salama i bolesničkim sobama - kazao je Bogdanić i dodao da će do kraja januara u funkciji biti dva obnovljena sprata centralnog medicinskog bloka.

Govoreći o prelasku zdravstvenih ustanova na trezorski sistem poslovanja, Bogdanić je istakao i da su lokalne samouprave osnivači domova zdravlja i da je jasno čije su obaveze u vezi sa dugovanjima ovih ustanova.

Izvršna direktorica Udruženja građana "DRIP" Dubravka Vujnović-Božić kazala je su negativne stvari u porodilištu promijenjene zahvaljujući saradnji udruženja i osoblja UKC-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana