Обновљене собе другог павиљона СЦ “Никола Тесла” и даље празне, директор напушта дом?

nezavisne.com
Обновљене собе другог павиљона СЦ “Никола Тесла” и даље празне, директор напушта дом?

Бањалука - Иако је нова академска година на Бањалучком универзитету почела јуче, а и завршена је обнова другог павиљона Студентског центра “Никола Тесла”, студенти се ипак још нису уселили у нове собе јер нису намјештене.

Студенти су негодовали што су и даље без смјештаја у новим собама, али то није једино о чему су јуче причали, јер се спекулисало и међу студентима и међу запосленима у студентском дому да је садашњи директор Зоран Бабић дао оставку и да одлази на ново радно мјесто, у једно министарство.

Због чега се студенти нису уселили у обновљени павиљон у предвиђеном року који је био до 30. септембра и да ли је дао оставку јуче нисмо успјели да сазнамо од Бабића упркос бројним позивима. Није био ни на радном мјесту јуче када смо отишли до Студентског центра “Никола Тесла” и обишли павиљоне.

На питање да ли је Зоран Бабић евентуално поднио оставку, из Министарства просвјете и културе РС кратко су одговорили да према Закону о студентском стандарду директора установе студентског стандарда именује и разрјешава Влада на основу спроведеног поступка јавне конкуренције.

Саван Вујин, потпредсједник Уније студената РС, каже за “Независне” да студенти морају да се гурају у трећем и четвртом павиљону.

“Набавка намјештаја мора да буде завршена у току ове седмице да би студенти могли да се уселе у други павиљон”, казао је Вујин.

Према његовим ријечима, уколико се не ријеши та ситуација, Унија студената РС ће сазвати конференцију на којој ће тражити рјешење проблема или смјену садашњег директора.

“Ако су Влада РС и Министарство просвјете и културе РС обезбиједили четири милиона КМ за реконструкцију два павиљона и мензе, који су страдали у невремену у децембру прошле године, очигледно је да је споран студентски центар и сам извођач радова чим се студенти не усељавају”, каже Вујин.

Љубиша Карлица, предсједник Скупштине студената СЦ “Никола Тесла”, рекао је за “Независне” да у павиљонима три и четири тренутно има мјеста.

“Што се тиче другог павиљона, студенти би требало да се до 16. октобра уселе у нове, модерније собе”, казао је Карлица и додао да имају такво обећање од Управе овог дома, те да би наредних дана собе у другом павиљону требало да буду намјештене и спремне за студенте.

Никола Вујић, студент из Дрвара, каже да му смета гужва која је присутна у трећем павиљону.

“Они су обећали да ће санација дома бити завршена до септембра, а, ево, и нова академска година је почела а ми се нисмо уселили у павиљон два”, казао је он.

Са Бањалучког универзитета рекли су да је 8. октобра почела академска година и да је, према незваничним информацијама, право уписа у прву годину првог циклуса остварило око 2.000 студената.

Дане Малешевић, министар просвјете и културе РС, честитао је почетак академске године студентима, професорима и руководству високошколских установа у РС, посебно бруцошима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана