Objavljen konkurs za upis na fakultete

S. T.
Objavljen konkurs za upis na fakultete

BANjALUKA - Konkurs za upis studenata u prvu godinu studija prvog ciklusa na studijske programe univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i na visoke škole u Prijedoru i Trebinju u školskoj 2010/2011. godini raspisan je danas, saopšteno je iz Senata Univerziteta.

- Prvi upisni rok trajaće od 21. do 26. juna, a prijem dokumenata vršiće se svaki dan. Polaganje prijemnog ispita na većini fakulteta obaviće se 29. juna - rekli su na univerzitetima.

Različite termine prijemnog ispita imaće Medicinski fakultet, Akademija umjetnosti, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta i Fakultet političkih nauka na Univerzitetu u Banjaluci.

- Rezultati prijemnih ispita biće objavljeni do 3. jula do 14 časova, a upis primljenih studenata vršiće se od 5. do 9. jula - istakli su na univerzitetima. 

Dodali su da će drugi upisni rok organizovati visokoškolske ustanove koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata, od 30. avgusta do 3. septembra.

Na banjalučkom Univerzitetu planiran je upis 3.399 studenata, u Istočnom Sarajevu 3.133 studenta, na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru 120 i na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju 55 studenata.

Školarine

Visina školarine u školskoj 2010/2011. godini iznosiće na svim fakultetima 440 maraka, osim na medicinskim, gdje će biti 660 maraka i na Akademiji umjetnosti od 660 do 1.500 maraka.

Plaćanja školarine biće oslobođena djeca poginulih i nestalih boraca VRS, RVI prve i druge kategorije i invalida od prve do pete kategorije.

Djeca RVI od treće do šeste kategorije, socijalno ugrožena lica i studenti iz porodica sa dva ili više studenata plaćaju 50 odsto troškova upisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana