Објављен конкурс за упис на факултете

С. Т.
Објављен конкурс за упис на факултете

БAЊAЛУКA - Конкурс за упис студената у прву годину студија првог циклуса на студијске програме универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву и на високе школе у Приједору и Требињу у школској 2010/2011. години расписан је данас, саопштено је из Сената Универзитета.

- Први уписни рок трајаће од 21. до 26. јуна, а пријем докумената вршиће се сваки дан. Полагање пријемног испита на већини факултета обавиће се 29. јуна - рекли су на универзитетима.

Различите термине пријемног испита имаће Медицински факултет, Aкадемија умјетности, Факултет физичког васпитања и спорта и Факултет политичких наука на Универзитету у Бањалуци.

- Резултати пријемних испита биће објављени до 3. јула до 14 часова, а упис примљених студената вршиће се од 5. до 9. јула - истакли су на универзитетима. 

Додали су да ће други уписни рок организовати високошколске установе које у првом року не упишу планирани број студената, од 30. августа до 3. септембра.

На бањалучком Универзитету планиран је упис 3.399 студената, у Источном Сарајеву 3.133 студента, на Високој медицинској школи у Приједору 120 и на Високој школи за туризам и хотелијерство у Требињу 55 студената.

Школарине

Висина школарине у школској 2010/2011. години износиће на свим факултетима 440 марака, осим на медицинским, гдје ће бити 660 марака и на Aкадемији умјетности од 660 до 1.500 марака.

Плаћања школарине биће ослобођена дјеца погинулих и несталих бораца ВРС, РВИ прве и друге категорије и инвалида од прве до пете категорије.

Дјеца РВИ од треће до шесте категорије, социјално угрожена лица и студенти из породица са два или више студената плаћају 50 одсто трошкова уписа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана