Obilježen Međunarodni dan borbe protiv droge

Srna
Obilježen Međunarodni dan borbe protiv droge

Banjaluka - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka danas su građanima na Trgu Krajine u Banjaluci dijelili propagandni materijal pod nazivom "Ne dozvoli da ti pomute razum".

"Cilj kampanje je širenje svijesti o štetnosti i posljedicama koje nastaju konzumiranjem narkotika i adekvatnog preventivnog djelovanja na suzbijanju zloupotreba droga", rekao je Srni šef Odsjeka za droge u Sektoru kriminalističke policije CJB Banjaluka Zoran Ćetković.


On je istakao da CJB Banjaluka kontinuirano radi na suzbijanju krivičnih djela u vezi sa zloupotrebe opojnih droga, sprovodeći razne aktivnosti, tokom kojih je u prvih pet mjeseci ove godine podneseno 24 izvještaja za krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i 38 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Tokom prvih pet mjeseci ove godine policija je oduzela 15,63 grama heroina, oko osam kilograma marihuane, 62,16 grama kokaina, 9,6 grama spida, 17 komada ekstazija, četiri stabljike indijske konoplje i 14 komada sjemenki indijske konoplje.

Ćetković je podsjetio da je policija tokom 2015 godine podnijela 52 izvještaja za počinjena krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i 81 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

On je istakao da su najviše zastupljene opojne droge marihuana, spid, ekstazi a često se koriste kokain i heroin gdje ih uglavnom konzumiraju mlađa lica.

CJB Banjaluka apeluje na sve građane da eventualna saznanja u vezi sa zloupotrebom opojnih droga prijave policiji kako bi zajedničkom saradnjom građana i policije, zaštitili živote mladih, rekao je Ćetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana