Обиљежен Међународни дан борбе против дроге

Срна
Обиљежен Међународни дан борбе против дроге

Бањалука - Поводом обиљежавања Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге, припадници Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука данас су грађанима на Тргу Крајине у Бањалуци дијелили пропагандни материјал под називом "Не дозволи да ти помуте разум".

"Циљ кампање је ширење свијести о штетности и посљедицама које настају конзумирањем наркотика и адекватног превентивног дјеловања на сузбијању злоупотреба дрога", рекао је Срни шеф Одсјека за дроге у Сектору криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука Зоран Ћетковић.


Он је истакао да ЦЈБ Бањалука континуирано ради на сузбијању кривичних дјела у вези са злоупотребе опојних дрога, спроводећи разне активности, током којих је у првих пет мјесеци ове године поднесено 24 извјештаја за кривична дјела у вези са злоупотребом опојних дрога и 38 захтјева за покретање прекршајног поступка.

Током првих пет мјесеци ове године полиција је одузела 15,63 грама хероина, око осам килограма марихуане, 62,16 грама кокаина, 9,6 грама спида, 17 комада екстазија, четири стабљике индијске конопље и 14 комада сјеменки индијске конопље.

Ћетковић је подсјетио да је полиција током 2015 године поднијела 52 извјештаја за почињена кривична дјела у вези са злоупотребом опојних дрога и 81 захтјев за покретање прекршајног поступка.

Он је истакао да су највише заступљене опојне дроге марихуана, спид, екстази а често се користе кокаин и хероин гдје их углавном конзумирају млађа лица.

ЦЈБ Бањалука апелује на све грађане да евентуална сазнања у вези са злоупотребом опојних дрога пријаве полицији како би заједничком сарадњом грађана и полиције, заштитили животе младих, рекао је Ћетковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана