Novom opremom do boljih usluga pacijentima

D. S.
Novom opremom do boljih usluga pacijentima

Banjaluka - Oprema za izvođenje laparoskopskih operacija, histeroskop, EKG, aspirator samo je dio onog što bi pojedine bolnice u RS uskoro trebalo da dobiju, radi unapređenja obima i kvaliteta usluga.

Jedna od njih je nevesinjska bolnica, koja očekuje opremu za izvođenje laparoskopskih operacija, vrijednu 66.460 KM.

Za zamjenika direktora ove bolnice Ranka Kokotović, koji je ujedno i ginekolog, od velikog značaja je histeroskop kojim će uklanjati miome i polipe iz šupljine materice, a koji do sada nisu imali.

- Na području Nevesinja ima mnogo pacijenata kod kojih su potrebne te intervencije - kazao je Kokotović.

Direktor prijedorske bolnice "Dr Mladen Stojanović" Mirko Sovilj istakao je da bi ovu ustanovu uskoro trebalo da stigne pet EKG aparata i četiri aspiratora.

- Što se tiče strateške opreme ostalo je još da nabavimo magnetnu rezonancu i angio-salu. Mislim da smo mi jedna od rijetkih bolnica ovog nivoa koja nema magnetnu rezonancu - kazao je Sovilj.

U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS ističu da su proteklih godina, uprkos izazovnoj finansijskoj situaciji, uložili znatna sredstva za unapređenje zdravstvene zaštite za stanovništvo.

- Izgrađeno, rekonstruisano i opremljeno je više od 330 ambulanti porodične medicine u okviru 120 objekata domova zdravlja širom RS - kazali su u Ministarstvu.

Podsjetili su da su u toku rekonstrukcija UKC-a RS izgradnja Bolnice u Istočnom Sarajevu, dok su bolnice u Bijeljini i Nevesinju završene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana