Новом опремом до бољих услуга пацијентима

Д. С.
Новом опремом до бољих услуга пацијентима

Бањалука - Опрема за извођење лапароскопских операција, хистероскоп, ЕКГ, аспиратор само је дио оног што би поједине болнице у РС ускоро требало да добију, ради унапређења обима и квалитета услуга.

Једна од њих је невесињска болница, која очекује опрему за извођење лапароскопских операција, вриједну 66.460 КМ.

За замјеника директора ове болнице Ранка Кокотовић, који је уједно и гинеколог, од великог значаја је хистероскоп којим ће уклањати миоме и полипе из шупљине материце, а који до сада нису имали.

- На подручју Невесиња има много пацијената код којих су потребне те интервенције - казао је Кокотовић.

Директор приједорске болнице "Др Младен Стојановић" Мирко Совиљ истакао је да би ову установу ускоро требало да стигне пет ЕКГ апарата и четири аспиратора.

- Што се тиче стратешке опреме остало је још да набавимо магнетну резонанцу и ангио-салу. Мислим да смо ми једна од ријетких болница овог нивоа која нема магнетну резонанцу - казао је Совиљ.

У Министарству здравља и социјалне заштите РС истичу да су протеклих година, упркос изазовној финансијској ситуацији, уложили знатна средства за унапређење здравствене заштите за становништво.

- Изграђено, реконструисано и опремљено је више од 330 амбуланти породичне медицине у оквиру 120 објеката домова здравља широм РС - казали су у Министарству.

Подсјетили су да су у току реконструкција УКЦ-а РС изградња Болнице у Источном Сарајеву, док су болнице у Бијељини и Невесињу завршене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана